/ Дарик Добрич, архив
Защо не е спазен крайният срок за ремонт на пътя Добрич-Албена, задава въпрос към Агенция "Пътна инфраструктура" добричкият гражданин Стойчо Стойчев. Той изпраща копие от писмото до ведомството на медиите и коментира, че за пореден път моли и настоява за отговор какъв е конкретният срок за завършване на този пътен участък?

Стойчев припомня, че "ремонтът на път II-71 Добрич-Албена започна в началото на лятото на 2018 г., като той беше фрезован и една малка част ремонтирана. Останалите участъци останаха фрезовани и осеяни с дупки през цялото лято, като състоянието на пътя е такова и в момента".

Своето питане за крайния срок на ремонта, Стойчев отправя не за първи път. На предишното си писмо, изпратено на 14 септември т.г., той е получил отговор на 30 октомври, подписан от инж. Дончо Атанасов - член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", в който го информират, че ремонтът ще завърши до 31 октомври 2018 г. "За съжаление това не се случи, като към днешна дата, почти месец след посочения срок, пътят остава недовършен, труден и опасен за пътуване", отбелязва гражданинът и отново пита АПИ докога ще продължават дейностите за подобряване на трасето.

Дарик припомня, че ремонт се прави до разклона за село Одърци, като участъкът на територията на село Славеево няма да се подобрява засега, заради смяна на водопроводни тръби. Досега бе обещавано няколко пъти, че ремонтът ще приключи на определена дата, която не бе спазвана.