Добричкият свещеник отец Стоян отбелязва 30 години духовна дейност
Добричкият свещеник отец Стоян отбелязва 30 години духовна дейност / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

На днешния ден преди 30 години е започнал духовната си дейност председателят на  храм "Света Троица" отец Стоян. По този повод в Добрич пристигна Варненският и Великопреславски митрополит Кирил и двамата духовници отслужиха Божествена литургия за здраве. Трябва да подчертая, че рядко има толкова трудолюбиви свещеници като него и  затова  дойдох да се помолим на Господ да му дава здраве, на него и на семейството му, заяви митрополит Кирил. Той пожела отец Стоян да продължава с ревност да върши своето служение и да обединява християните за добри дела.

Отец Стоян е завършил Духовна семинария и през 1980 година на днешния ден, едва 22 -годишен, е ръкоположен за дякон. На 1 януари следващата година приема свещеническия сан. В първите години на духовната си дейност той е енорийски свещеник на 9 села в Добричка област и служи в църквите в селата Паскалево и Камен.

През 93-та година е назначен за втори свещеник в църквата "Света Троица" в Добрич, а от 97-ма  става председател на храма. В продължение на 8 години е бил архиерейски наместник на Добричка духовна околия. Като успех в работата си той отбелязва възстановените и новопостроени църкви в региона и най-важното изградения по негова инициатива Духовен център със социална трапезария към  храм "Света Троица".