щанга щанги тежест тежести спорт
щанга щанги тежест тежести спорт / Thinkstock/Getty Images
През последните 7 години са наказани 23 български спортисти, две от имената в списъка са свързани с добричкия спорт
Треньорът от СК по вдигане на тежести „Добрич“ Божидар Божилов получи 4-годишно наказание заради хванати с допинг негови състезатели. Това се вижда от публикуван на сайта на българския Антидопингов център списък.
 
В опреснения преди няколко дни документ фигурират всички наказани български спортисти от 2010 година насам. Там се появи и името на Божилов. В списъка е и състезателят на клуба Димитър Симеонов, който тази година получи също 4-годишно наказание за употреба на фуроземид. Той се състезаваше във възрастовата група на кадетите.
 
Списъкът на наказани спортисти и треньори /всъщност само един треньор – Божилов/ от 2010 година до сега съдържа 23 имена. Две от тях са свързани с добричкия спорт, като скоро може да станат три.

До края на май Даяна Димитрова трябва да даде обяснение пред WADA за положителната допинг проба

 
Наказание се очаква да бъде обявено и за състезателката на Божилов Даяна Димитрова. Тя бе тествана от допинг ченгета през март т.г., а през май стана ясно, че пробата е положителна за фуроземид. Даяна е европейска шампионка за кадети през 2016 година и фигурира в десетката на най-добрите спортисти на Добрич.