Девет граждански проекти  ще получат финансова подкрепа от община Добрич
Девет граждански проекти ще получат финансова подкрепа от община Добрич / netinfo

Девет проекта на неправителствени организации са одобрени за финансиране от община Добрич тази година по Програмата за подкрепа на граждански инициативи в полза на местната общност. Одобрените проекти са класирани след проведен общински конкурс. Общата финансова подкрепа на общината е на стойност 20 000 лева.

Редуцирано финансиране за реализацията на своите проекти ще получат: Сдружение "Ред и сигурност", "Юридически съвет за европейска интеграция", Сдружение "Про Зоо Добрич", "Добричко училищно настоятелство", Туристическо дружество "Батовска долина", "Хобис клуб", "Детско сърце - град Добрич", "Областен съюз на инвалидите", "Сдружение за развитие на деца - Слънчице".

Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност  действа вече трета година. До момента с осигурените средства  са реализирани 52 проекта на НПО на стойност близо 75 000 лева.

Всяка година неправителствени организации могат да кандидатстват за общинско финансиране. Проектните предложения трябва да са свързани с решаването на конкретен социален проблем или с развитието на младежки дейности, здравословен начин на живот, гражданско образование, интеграционни процеси. Максималната сума, която се отпуска по програмата  е 3000 лв, като финансирането се извършва на два транша - 70% в началото и 30% след завършване и отчитане на дейността. Съфинансирането от страна на кандидатстващите е минимум 20%.