Детелина Николова участва на европейска среща в Гърция
Детелина Николова участва на европейска среща в Гърция / Дарик Добрич, архив

Кметът Детелина Николова участва в шестата Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете „Местни решения за възстановяване на Европа", съобщават от пресслужбата на общината. Форумът се провежда днес и утре в столицата на Гърция Атина.

В първия ден участниците ще се фокусират върху усилията на европейско, национално, регионално и местно равнище, за създаване на работни места и растеж. В два дискусионни панела ще се обсъждат инвестирането в икономическото възстановяване, създаването на устойчиви работни места и получаването на право на доставка с участието на регионите и градовете в Европа. Комитетът на регионите ще представи своята гледна точка относно пропуските в управлението, изпълнението и финансирането на Стратегията за растежа и работни места.

През втория ден е предвидена пленарна сесия на Комитета на регионите с дебат за бъдещето на Европа с огледа на предстоящите между 22 и 25 май избори за нов Европейски парламент - първите след влизането в сила на Договора от Лисабон.

Комитетът на регионите ще открие дебат относно бъдещите приоритети на Европейския съюз, и по-специално за ролята на местната власт в доближаването на Европа до нейните граждани, отбелязват от пресслужбата на община Добрич.