/ Община Добричка
Концерти, изложби, театрални спектакли, разнообразни инициативи и забавления предлага коледно-новогодишна програма на община Добричка, съобщават оттам. И тази година проявите започнаха със символичното запалване на коледната елха пред сградата на Общината. Почти всеки ден от коледната програма е ангажиран със забавни мероприятия, които ще продължат до края на декември.

С най-голяма радост и очакване се готвят децата от 30-те детски градини в община Добричка. Кипи трескава подготовка в очакване на коледните и новогодишни празници. Навсякъде се подготвят изложби с картички, сувенири, коледни украшения, играчки, сурвакници.

В танцовите и театралните ателиета децата подготвят тържества и концерти за да посрещнат заедно със своите родители Дядо Коледа. Кметът на Община Добричка - инж.Тошко Петков ще зарадва за Коледа и Нова година всички деца с коледни торбички с подаръци и лакомства.

На 20 декември в 9.30 часа родителите и гостите в детската градина в Подслон ще се потопят в концерта „Коледна фантазия“, която са им подготвили децата. На 10 декември 5 и 6-годишните деца в Карапелит ще вземат участие в общоселското коледно тържество, което ще се проведе в клуба на пенсионера. Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще зарадва всички деца и родители в селото на коледното им тържество на 20 декември.

В ДГ Смолница талантливите деца са подготвили театралната постановка „Коледа в гората“и ще представят концерт пред дядо Коледа и родители. Деца и родители от ДГ Стефан Караджа ще подредят битов кът от изработените в коледната работилничка, сурвакници. На 21 декември там ще се проведе празник под надслов „Коледна магия“, след това на гости на децата ще дойде Дядо Коледа, за да им даде подаръци.

Децата от ДГ „Дъга“, село Стефаново ще посрещнат Дядо Коледа на 15 декември от 14.00 ч. с участие в голям общоселски концерт в НЧ „Н.Вапцаров“. На коледния концерт децата ще представят възстановка на Бъдни вечер и танците „Снежинки“, и  „Джуджета“. Фолклорен спектакъл „Бъдни вечер“ за доброто и любовта - под този наслов ще се проведе коледното тържество в ДГ Одърци на 20 декември от 10.00 ч. Организирана е развлекателна шоу-програма с участие на аниматор – Забавната ЖуЖи. Тя ще се погрижи за празничното настроение на децата и гостите на Коледното тържество на децата от ДГ „Зорница“ село Батово.

Коледен поздрав от ДГ „Слънчице“, село Божурово ще има за пенсионерския клуб на 17 декември. Коледните тържества в ДГ Дончево ще завършат с гостуване на кмета и самодейците от НЧ „Напредък". На 18 декември децата от ДГ Ведрина ще изнесат концерт в местния Старчески дом. Куклен театър Добрич, заедно с Дядо Коледа ще изнесе коледни представления в ДГ Владимирово, ДГ Плачи дол, ДГ „Детелина“ Победа. В най-голямата детска градина в общината ДГ „Здравец“ Стожер, преди коледния концерт ще представи постановка Кукления театър от град Велико Търново.

В празничните коледни и новогодишни програми, ще вземат участие и танцовите състави, певческите групи и формации към народните читалища в общината със свои концерти, представления и изложби.