Деца ще опознават уникалната природа на Добруджа по проект
Деца ще опознават уникалната природа на Добруджа по проект / Дарик Добрич

Сред природата на Добруджа” е името на най-новия образователен проект на Регионален исторически музей – Добрич и Сдружение „Общности, опознаване, култура”, насочен към подрастващите. Дейностите по него предвиждат запознаване на деца от 7 до 13 години от добричките училища с уникалната природа на Добруджа – влажни зони, водни пещери, езера, степи, лонгоз, гори, каньона по поречието на Суха река и проследяване на промените, настъпили в биоразнообразието на региона в резултат от човешката дейност.

Обучителната програма е разработена в два цикъла – пролетно-летен /от март до юли/ и есенно – зимен /от октомври до февруари/.

Заниманията ще включват беседи в музея и сред природата, посещения на исторически, етнографски и земеделски обекти, изобразителни, приложни и фотографски дейности, събиране на природни материали, забавни игри на открито, състезания, викторини и конкурси. Амбицията на изпълнителите е да приобщят към заниманията на децата и техните родители.

Партньор по проекта е Центърът за защита на природата и животните в Добрич. Дейностите ще продължат до края на 2015 г. Проектът няма да разчита на европейски средства, а на собствено финансиране, обявиха още инициаторите.