Цонев ще прави съществени промени в община Каварна
Цонев ще прави съществени промени в община Каварна / Дарик Добрич
Цонев ще прави съществени промени в община Каварна
46813
Цонев ще прави съществени промени в община Каварна
  • Цонев ще прави съществени промени в община Каварна

Съществени персонални промени предвижда да направи кметът на Каварна Цонко Цонев в администрацията си, както и в институции и дружества с общинско участие. Това сподели той за Дарик, след като се закле за третия си мандат, заедно с новоизбрания общински съвет. Като причина той изтъкна основанието, че "смените ще направят по-добро и оптимално управлението на общината".

Цонев не е решил засега дали ще назначава втори свой заместник и не изключва възможността мястото да остане свободно. В момента той работи само със Севинч Касабова, чийто ресор е "Финанси и икономическа политика". "Ако трябва ще продължа само с един", заяви Цонев. Той смята да освободи хората, които са помагали на други кандидати по време на предизборната кампания. "Нормално е, след като съм избран за трети мандат, да работя със съмишленици, с хора, на които имам доверие и които ще осъществяват моята програма", коментира кметът.

Той добави, че очаква да се сработи добре и с Общинския съвет на Каварна, където доминират представители на ГЕРБ. "Мога да работя с всякаква конфигурация на местния парламент", заяви Цонев, и добави че "досега всичко, което е било добро за жителите на Каварна, е било гласувано".

Цонко Цонев коментира за първи път за Дарик и изборния резултат. Той смята, че още на първия тур е имало стратегия и обединение на няколко партии срещу него. Попитан дали тълкува факта, че се стигна до балотаж като желание за промяна, показано от каварненци, той заяви, че ако има желание за промяна, то е по-скоро за промяна на личностите, които ще осъществяват политиката с него. "Затова и сега казвам, че ще има много промени в много длъжности и институции", завърши Цонев.

Чуйте намеренията на кмета в прикачения файл.

Цонев ще прави съществени промени в община Каварна
netinfo