Органова зала
Органова зала / Дарик Добрич
Български камерен оркестър – Добрич ще свири занапред предимно в голямата концертна зала с органа, каза в ефира на Дарик диригентът Алексей Измирлиев. Той сподели, че решението се налага, тъй като публиката се увеличава и Огледална зала, където обичайно се изявява съставът, не може да поеме зрителите. На снощния концерт с руска музика, е имало два пъти повече желаещи да слушат от местата в салона, посочи Измирлиев. Заради факта, че почитателите на класическата музика се увеличават, Камерният оркестър планира още да изнася през новия сезон по два концерта месечно, вместо един, както е в момента. Изявите в Органова зала обаче ще бъдат съобразени с времето, тъй като когато е много студено, отоплението е твърде скъпо, посочи диригентът.
 
До края на сезона, съставът ще поднесе концерт с филмова музика – на 11 април. Измирлиев напомни, че такъв тематичен концерт музикантите вече са правили при голям успех преди две години. През месец май, традиционно, Български камерен оркестър ще закрие Седмицата на камерната музика - с виртуозно произведение от Йоханес Брамс – секстет, адаптиран за струнен оркестър. Диригентът изрази задоволство, че това знаково за Добрич музикално събитие вече ще носи името на Константин Илиев. Тази идея зрее от 20 години и аз съм неин радетел, радвам се, че най-после нещо у нас се кръщава на този велик музикант, диригент и общественик, посочи той.
 
В края на сезона се очаква да дойде отново японецът Шунго Морияма, който да дирижира един концерт в Добрич. През лятото оркестърът ще бъде за пореден път част от оперен фестивал в Германия, където гостува всяка година. През 2016-а музикантите са получили най-високите оценки от всички участници в събитието, сподели Измирлиев. В редиците на състава, освен първото виолончело Олена Мошинска, вече ще има още една украинка, женена за българин. Тя е цигуларка и живее в Добрич. Диригентът изрази задоволство от подмладяването на състава.