Плакат
Плакат / ХГ Добрич
Художествена галерия – Добрич е част от маршрута на първата пътуваща изложба на Българската асоциация на независимите художници и аниматори “Пройко Пройков”. Изложбата е направена по случай десетгодишнината на организацията и включва творби на 30 нейни членове. Сред тях са Димитър Христов, Петър Станимиров, Йоанна Викторова, Мирослав Петров.

Работите са дигитален печат на произведения, създадени с помощта на компютър, като авторите са представени в каталога на асоциацията, който можете да разгледате в сайта - http://www.baicaa.org. Като част от изложбата ще бъдат представени и произведения с добавена реалност, които могат да бъдат разглеждани с приложението Artivive.

На откриването на изложбата в Добрич ще бъде Николай Михайлов, директор международни отношения на БАНХА и организатор на филмовото предизвикателство "Красив Добрич" 2018. Той ще представи и новото издание на пътуващия фестивал "Златен Кукер", който ще се проведе на 31 май и 1 юни в Добрич.

Изложбата на Българската асоциация на независимите художници и аниматори се открива на 8 април от 17.30 ч. в Галерията и ще остане до 22 април.