Богат културен календар на община Балчик за 2015 година
Богат културен календар на община Балчик за 2015 година / община Балчик, архив

16 събития с международно участие включва културният календар на община Балчик за 2015 година. И през новата година Белият град ще бъде притегателен център за творци от България и чужбина. Ценителите на класическата музика ще могат да присъстват за шеста поредна година на Международния фестивал „Дни на класиката в Балчик /Balchik Classic Days/”. Престижният форум, който събира изявени представители на европейската музикална сцена, тази година ще се проведе от 27 юли до 1 август.

Другата артистична проява, която отново ще привлече много гости в Белия град, е13-то издание на Международния фестивал за късометражно кино „В ДВОРЕЦА“, който ще се състои през юни.

Културните събития с международно участие край морето се допълват от Международния фестивал за съвременно изкуство “Процес-пространство”, основан през 1991 година, който тази година ще се проведе през юни. През този летен месец Балчик ще посрещне и местните и чуждестранни художници, които ще вземат участие в пленера „Европейски хоризонти”.

Международният  хоров фестивал „Черноморски звуци” тази година ще се състои за пети път от 3 до 7 юни. Сред другите престижни културни събития в календара са VІІІ-ят Международен танцов фестивал „Слънчева България”, Международният детски фестивал “Усмивките на морето”, Международният творчески фестивал „Академия Слънчева България”, Международният детски фестивал на изкуствата на английския език и детското творчество "Светът в детските длани", ІХ-ят  танцов фестивал „Слънчева България”, ХV-ят Международен фестивал „Славянски венец”, Международният фестивал за музикални таланти “Трикси” и др.