БНД: Да се провери подслушват ли се водещи политици, бизнесмени и журналисти
БНД: Да се провери подслушват ли се водещи политици, бизнесмени и журналисти / netinfo

Партия Българска нова демокрация настоява за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да проучи подслушват ли се водещи политици, бизнесмени и журналисти, заяви в Добрич председателят на партията Николай Свинаров. Този орган трябва провери използването на СРС и да даде отговор на въпроса има ли новосъздадена политическа полиция в България. Комисията трябва да се изгради на паритетен принцип и да има за председател човек от опозицията.

Според  зам.председателя на БНД Лидия Шулева комисията трябва да провери до какво са довели вече дадените разрешения за използване на СРС - събрани ли са доказателства и заведени ли са дела. "Или ние харчим 100 млн.лева и назначаваме 5 000 души, за да се слушат определени лица и да произвеждаме зависими хора?" - заяви Лидия Шулева.

Депутатът Борислав Ралчев припомни, че групата на БНД е внесла в началото на политическия сезон в НС предложение ДАНС да се контролира по парламентарен път. До момента обаче предложението не било разгледано.

В Добрич бе учредена местна структура на БНД. За председател на общинския изпълнителен съвет бе избрана д-р Виолина Милкова. Николай Свинаров прогнозира, че до края на годината БНД ще има 2% обществено одобрение. До края на месец октомври трябва да приключи изграждането на структурите на формацията.