/ в. "Балчишки телеграф"

Младата Паулина Сивкова от Балчик, която е едно от децата на фондация “Димитър Бербатов”, продължи успешните си изяви през 2019 г., съобщава в. "Балчишки телеграф". Този път те са от IV Национално състезание по актьорско майсторство „Аз имам дарба“. То се проведе в Бургас с участието на деца от цялата страна.

Втора самостоятелна изложба на Евгени Недев представя Двореца в Балчик

Състезанието протече в 4 кръга за стих и с раздел за артистично изпълнение на песен. В първи кръг – “Стих за прослава на Родината”, Паулина се представи с Вазовия „Възпоменания от Батак“, във втори - “Басня”, с баснята на Стоян Михайловски „Бухал и светулка“, в трети - “Разсмей журито”, с монолог на Агафя Тиховна от „Женитба“ на Гогол”, а четвърти кръг бе задача от журито.

Културен афиш

В раздела за артистично изпълнение на песен , който не беше задължителен, Поли се представи с част от мюзикъла „Чикаго” – „Ах, този джаз”. Участниците бяха оценявани от жури, включващо актьори, музиканти, преподаватели, писатели.

Паулина се класира на първо място в раздел актьорско майсторство и спечели специалната награда на журито. Наградата на журито спечели и за артистично изпълнение на песен.

Като “любимец на журито” тя получи и покана за театралния фестивал „Калимата” през юни в Бургас.