БФЛА благодари на Добрич за организацията на държавните първенства
БФЛА благодари на Добрич за организацията на държавните първенства / bgathletic.com

Ръководството на Българската федерация по лека атлетика и лично председателят й Добри Карамаринов са изразили пред кмета на Добрич Детелина Николова благодарности за организацията на държавните първенства в зала Добротица. Това заяви Николова пред журналисти, като подчерта, че през миналата седмица Добрич е бил в центъра на спортния живот на България.

Държавните първенства за всички възрасти се проведоха в Добрич, тъй като софийската зала Фестивална е в ремонт, а нашето съоръжение е в момента най-доброто в страната. „Състезатели от добричките клубове също завоюваха призови места и заслужават адмирации", допълни Детелина Николова.

Тя сподели, че с Карамаринов са водени разговори за евентуални следващи мащабни лекоатлетически прояви в Добрич, но за това са нужни още усилия за подобряване на естетиката в залата, за заздравяване на лекоатлетическата писта и подобряване на отоплението. Треньорите на отборите-участници в държавните първенства също са изказали удовлетворение от условията и организацията, въпреки че са имали проблеми с придвижването до Добрич заради зимната обстановка.

„Получихме поздравления, че толкова много години сме поддържали залата, за да бъде тя функционална и да може да приема републикански състезания. Вярвам, че хотелиерите и ресторантьорите в Добрич осъзнаха, че усилията на общината носят приходи и за тях", заяви кметът Детелина Николова.

Всичко най-важно за първенствата можете да прочетете на http://bgathletic.com/new.php?id=3700