Днес е Архангелова задушница, почитаме паметта на покойниците
Днес е Архангелова задушница, почитаме паметта на покойниците / netinfo
Днес православните християни отбелязват Архангелова задушница. Тя е една от трите най-големи Задушници през годината, наречени Велики Задушници и предшества празника на водача на небесното войнство Св. Архангел Михаил. На днешния ден изразяваме християнската вяра в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите.
 
По традиция на Задушница се посещават гробовете на нашите близки, а във всеки православен храм се отслужват заупокойни служби, с които се почита паметта на покойниците. На Архангелова задушница се отдава и вечна признателност на офицерите и войниците, загинали за България.
 
От община Добрич приканват добричлии на този ден да поднесат цветя на войнишките паметници в Добрич -кръст-паметник на падналите за свободата на Добруджа през 1916 г., паметник на ген. Иван Колев и на загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г., паметник на загиналите в заключителния етап на Втората световна война добруджанци, паметен знак на загиналите военнослужещи при изпълнение на служебния си дълг и паметните плочи на цар Борис III, на капитан Димитър Списаревски, на генерал-лейтенант Тодор Кантарджиев и на полковник Борис Дрангов.