Антимовски хан се представи във Варненския салон на изкуствата
Антимовски хан се представи във Варненския салон на изкуствата / снимки: Валентина Добринчева

Първият брой на новото добруджанско издание за животопис и култура „Антимовски хан" бе представен във Варна. Председателят на издаващото го Сдружение на писателите - Добрич Сашо Серафимов, в ролята на Сарандовица, посрещна гостите, дошли да надникнат в новото списание, което е наследник на 10-годишния вестник със същото име. Събитието подслони галерия Актив арт в морската столица, с уредник Ваня Маркова.

Премиерата се проведе в рамките на 8-я Майски салон на изкуствата Варна'2009, който продължава от 7 до 31 май, организиран от общината, под патронажа на кмета Кирил Йорданов и с покровителството на Митрополит Кирил. Водещ на церемонията бе поетът и бард Владимир Стоянов.

Повечето от авторите в първия брой присъстваха и представиха свои нови творби - Елка Няголова, Събка Митева, Валентина Добринчева, Пламен Лакеров, Генчо Златев. Четоха и Сашо Серафимов, Петранка Божкова и Иван Ставрев. Атмосферата бе озвучена от флейтата на Росица Бояджиева, която изпълни и произведение на добруджанския композитор Петър Крумов, както и от китарата на варненеца Станимир Динов.

Изненада на вечерта бяха гости от Русия и Украйна - част от фестивала „Славянска прегръдка", който вече приключи във Варна. Наталия Барабанщукова и Иван Голубнишчий от Русия поздравиха добруджанци със свои стихове и песни.

Новият брой 2-ри на „Антимовски хан" предстои да излезе в средата на юни. Първият вече е изчерпан, съобщиха от Сдружението на писателите, но го има на адреса на списанието в интернет.