Алексия се готви за домакинство на национален танцов шампионат
Алексия се готви за домакинство на национален танцов шампионат / Община Добрич

Над 1 600 добричлии са проследили на живо участието на зонална танцова организация „Алексия” в Световното първенство по шоуденс в гр.Пореч, Хърватска, съобщиха от формацията. Шампионатът е ежегоден, а тази година в него се включиха над 4 000 танцьори от 30 държави. Изпълнителите от „Алексия” участваха с 11 танца и всички те  бяха допуснати до финал. Възпитаниците на Севдалина Мавродиева завоюваха шест златни, един сребърен и един бронзов медал.

Днес на среща в община Добрич кметът на града Детелина Николова поздрави световните шампиони и обяви, че те са „ посланиците на добруджанската култура по света”. „Никога не отстъпвайте от мечтите си” – призова Николова и пожела на децата още много успехи. Кметът на Добрич обяви още, че в общината са получени Диплом за сътрудничество и медал от председателя на българската федерация по спортни танцови дисциплини Кремена Шопова.

"Алексия" се готви за домакинство на национален танцов шампионат
netinfo

 

„Амбицията ми оттук насетне е Добрич да стане домакин на национален танцов шампионат, който да прерасне в международно състезание – обяви ръководителят на „Алексия” Севдалина Мавродиева. Тя съобщи още, че догодина танцовата формация ще отбележи 20 години от създаването си. По този повод от курорта Албена вече са предложили сътрудничеството си по организацията на бъдещ голям танцов форум. В близките дни пък танцьорите от „Алексия” ще гостуват в „Шоуто на Слави”, където ще разкажат за постигнатите успехи на Световното първенство в Хърватска.