Административният съд стартира образователната си програма
Административният съд стартира образователната си програма / Дарик Добрич

Стартира образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” на Административен съд – Добрич. Днес ще бъдат представени темите на лекциите, включени в програмата през учебната 2016 – 2017 година.

На събитието от 14 часа са поканени да присъстват представители на съда, директорите на ЕГ “Гео Милев”, ПМГ “Иван Вазов”, СОУ “Климент Охридски” и ФСГ “Васил Левски”. Тези четири училища са определени от Висшия съдебен съвет и Регионалното управление на образованието – Добрич да участват в образователните инициативи.

Първата лекция ще бъде изнесена днес от 14.15 часа. Темата е “Професия "съдия" и запознаване със статута на магистратите. Ще бъдат представени професиите съдия, прокурор, следовател.

Административният ръководител на съдилището Красимира Иванова ще разкаже на учениците как се става съдия, какви качества трябва да притежава той и какъв е статутът на административните съдии в България.

Образователната програма се осъществява за втора поредна година по инициатива на Висшия съдебен съвет. Тя е съгласувана с Министерство на образованието и науката и с регионалните управления на образованието.