32 снимки ще се конкурират  за наградите на „Синьо лято в Добруджа
32 снимки ще се конкурират за наградите на „Синьо лято в Добруджа / netinfo

Приключи първото издание на националния фотоконкурс "Синьо лято в Добруджа", организиран от Целодневна детска градина "Бодра смяна" - Добрич и общините Добрич, Балчик, Каварна , Шабла и "Албена" АД.

През последните два месеца детското заведение прикани всички наши сънародници да изберат добруджанското Черноморие за своята почивка и да запечатат лятната си ваканция. Получени са 32 снимки. Творбите могат да се  разгледат  в галерията на сайта www.bodra-smyana.com. Предстои жури да отличи най-добрите фотографии.

Призьорите ще бъдат наградени със семеен уикенд в трите добруджански общини с излаз на море. Кметовете на Каварна, Балчик и Шабла ще дадат по една почивка за най-красивата снимка, направена на територията на тяхната община. От своя страна курортният  комплекс Албена ще отличи най-хубавата снимка, направена в Перлата на българското Черноморие, с уикенд за двама.

Детска градина "Бодра смяна" пък ще награди най-хубавата снимка, направена от родителите на дете, което е възпитаник на учебното заведение.

Целта на конкурса беше да покаже красивите добруджанските кътчета по брега на Черно море през летните месеци, както и да провокира малки и големи, аматьори и професионалисти, да запечатат морско лято 2009. Предстои избрани фотографии от  Фотоконкурса да бъдат включени в изложба в края на месеца, посветена на Деня на Добрич - 25 септември.