На предстоящия парламентарен вот конкуренцията в Добричка област ще бъде по-голяма, като за един депутатски мандат ще претендират 29 кандидати при 27 на предсрочните избори през юли.

В Районната избирателна комисия в 27 партийни и коалиционни листи са регистрирани общо 174 кандидати - с десетима повече в сравнение с вота през лятото, съобщи председателят на РИК Добрич Цонка Велкова.

Бивши министри на труда и социалната политика са сред водачите и на новите листи. Деница Сачева оглавява листата на ГЕРБ-СДС, а д-р Хасан Адемов - на ДПС.

Вече са ясни номерата в бюлетините за изборите 2 в 1

Редица юристи също участват в надпреварата, като "БСП за България" избира за "капитан на отбора" адвоката Мая Димитрова. Партии и коалиции разчитат да привлекат избиратели в земеделския район и с имена от бранша. На трета позиция в листата на левицата от гражданската квота е председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.

Първа в листата на "Демократична България - Обединение" е Албена Симеонова, биоземеделец, председател на Българската асоциация "Биопродукти".

Сред досегашните народни представители, които повеждат и новите листи, са Филип Станев от "Има такъв народ" и Димитър Делчев от "Изправи се, БГ. Ние идваме". Най-новата политическа формация - "Продължаваме промяната", ще претендира за доверието на избирателите с листа, водена от медицинския експерт Йорданка Костадинова - майка на три деца.
 
БТА