/ DarikNews.bg, архив
Политическите сили в Добрич постигнаха днес съгласие по състава на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за местния вот на 27 октомври т.г.
 
В консултациите, които се проведоха в община Добрич, участваха  представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и на партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.
 
След дискусия, партиите се споразумяха председателят на ОИК да бъде от ГЕРБ – това ще бъде юристката Цонка Георгиева Велкова. Двамата заместник-председатели ще са от квотите на ВОЛЯ и ДПС, секретарят на ОИК ще бъде от БСП.
 
Комисията е 13-членна. Представителите на ГЕРБ и БСП са по четирима души, на Обединените патриоти – 2, на ДПС, ВОЛЯ и  Коалиция „Демократична България – обединение” – по един.
 
До 24 август протоколите и документите от консултациите трябва да бъдат изпратени в ЦИК. До 6 септември Централната избирателна комисия трябва да назначи всички ОИК в страната, след което те ще започнат работа.