22-годишен получи затвор вместо пробация
22-годишен получи затвор вместо пробация / netinfo
Присъда от 3 месеца „лишаване от свобода” вместо наложената му първоначално „пробация” ще изтърпи 22-годишният шабленец Тодор Марчев. Добричкият окръжен съд удовлетвори днес искането на Пробационен съвет – Каварна, и замени наложеното му наказание с ефективно.

Районен съд – Каварна, е признал Марчев за виновен, че е управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,3 промила и е нарушил Закона за движение по пътищата.

На 14.07.2007 г. младият мъж взел от роднини микробус „Форд Транзит” и с него посетил заведение в къмпинга на Шабла. При паркирането на буса, той създал опасност за живота на останалите посетители на бара, които повикали полиция. За това деяние съдът му е наложил наказание „пробация” с три пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес”, „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Марчев обаче системно не изпълнявал наложените му мерки, затова Пробационен съвет – Каварна е поискал в края на май промяна на наложеното му наказание.

Подсъдимият е обяснил пред съда, че не е имал възможност да полага подписи, защото работел извън града. Той е неженен, с основно образование и безработен. Осъждан е за множество кражби на 6 месеца условно „лишаване от свобода”.