10 % преизпълнение на  годишния си финансов план  отчита  „Добрички панаир”АД
10 % преизпълнение на годишния си финансов план отчита „Добрички панаир”АД / netinfo
”Добрички панаир” АД вече отчита 10% преизпълнение на годишния си финансов план. Това се дължи на увеличаването на площите на традиционните фирми - изложители, както и на по-големия брой нови участници от предходните години, съобщават от дружеството.

Месец преди началото на ХVІ - то международно изложение „Селското стопанство и всичко за него – Добрич`2008” вече са заети над 12 хил. кв. м открити изложбени площи и над 510 кв. м закрити площи. Това означава, че от тазгодишното изложение приходите във фирмата ще бъдат с 25 % повече от планираните.

Участие в „ Селското стопанство и всичко за него” са заявили изложители от Италия, Германия, Турция, Дания, Русия, САЩ, Франция, Гърция, Канада, Холандия и др.

За първи път ще бъде видян официално трактор „Бюлер” 435 к.с., трактор „Кубота” серия М и трактор „Ламборджини” R7210 DCR .

Освен новостите в техниката, земеделските производители ще имат възможност да закупят нови световни сортове пивоварен ечемик – Орфий, Лардея, Имеон, Загорец, представени от Институт по земеделие.

Земеделците ще могат да изберат нови високотехнологични торове, с гарантирано качество, обогатени с леонардит за рапица, пшеница и ечемик. Торовете от серията Дубъл са произведени от фирма "Ледра" по американска технология. Те гарантират добри добиви и високо качество на продукцията.