Защитено жилище за младежи с увреждания ще строят в Айтос
Защитено жилище за младежи с увреждания ще строят в Айтос / пресцентър Община Айтос

Защитено жилище по проект финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" ще бъде изградено в Айтос. Средствата за него ще бъдат осигурени по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск".

Целта на проекта е да осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за предоставяне на нов вид резидентни и съпътстващи услуги в общността, които да заменят институционалната грижа. Защитеното жилище ще предостави услуги на младежи с увреждания над 18 години, изведени от специализираните институции. С проекта ще им бъдат създададени условия за пълноценен и самостоятелен начин на живот в среда, близка до семейната чрез предоставяне на качествени грижи и услуги според индивидуалните им потребности. Стойност на проекта е 413 581 лева. Дейностите ще се реализират в продължение на 16 месеца.

На 23.04.2012 г. / понеделник / в малката зала на Областна администрация Бургас кметът на община Айтос Васил Едрев и неговият екип ще представят проекта "Изграждане на защитено жилище в гр. Айтос".