Започва пълна промяна за грохнал панелен блок в Бургас
Започва пълна промяна за грохнал панелен блок в Бургас / netinfo

Блок 27 А в комплекс "Славейков" в Бургас ще стане обект на пълна промяна по Програмата за енергийна ефективност.

Техническото обследване на обекта вече приключи и скоро работата по обновяването на панелния блок ще започне.


С цел понижаване на разходите за електроенергия и отоплени ще бъде направена реконструкция на различни части от сградата.

 

Блокът вече ще разполага със слънчева инсталация, която ще осигурява топла вода за битови нужди. Соларните панели ще са разположени на покрива и ще работят при максимална ефективност през цялата година, а не само в определен сезон.

Изцяло ще бъдат подменени вертикалните водопроводи и хоризонталната част на канализационните тръби до връзката с централния тръбопровод. Електроинсталацията в общите помещения ще бъде подновена, а стълбищното осветление ще се управлява от датчици за движение. За пестене на енергия ще бъдат монтирани LED лампи, които са по-икономични.
Цялостен ремонт на покрива, премахване на рушащите се фасадни панели и изграждане на мълниезащитна инсталация са част от мерките за подобряване на конструктивното състояние на сградата. За монтирането на климатиците ще бъдат поставени външни клетки.

 

Община Бургас ще облагороди пространството около блока, за да е в хармония с новата визия на сградата. Предвижда се да има повече зеленина, беседка и пейки.