Заловиха трима рецидивисти с 19 нелегални до Малко Търново
Заловиха трима рецидивисти с 19 нелегални до Малко Търново / снимка, nakratko.bg

Гранични полицаи задържаха трима мъже от София, опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция" .
Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е извършил проверка на три леки автомобила „Опел", „Рено" и „БМВ" със софийска регистрация. Колите са спрени на черен път в граничната зона близо до село Индже войвода. В тях граничните полицаи са установили 14 нелегални имигранти. Близо до пътя са открити още 5 нелегални имигранти от същата група. Всичките чужденци - 16 мъже, 2 жени и 15-годишно момче, са без документи за самоличност. Първоначално те заявили, че са сирийци, но в хода на разследването станало ясно, че сред тях има афганистанци и иракчани. Те са преминали държавната граница в района на 74 гранична пирамида.
Нелегалните имигранти са задържани, продължава установяването на самоличността им. Задържани са и шофьорите, които са от София. Граничните полицаи разкрили, че те са криминално проявени, многократно осъждани за взломни кражби. За случая е уведомена районната прокуратура.