арест
арест / iStock/Getty Images
Лидер на организирана престъпна група за трафик на хероин от Турция през България до Холандия беше заловен в Сливен при неотложни действия на специализираната прокуратура и антимафиоти.

Той е български граждани, който на 23 септември е задържан под стража с определение на Специализирания наказателен съд, уточниха от магистратурата. И добавиха, че в случая става въпрос за непланирани действия, в т. ч. претърсвания, изземвания и разпити на свидетели.

Опасен рецидивист влиза зад решетките заради опит да търгува с дрога в затвора

Причината е, че на 19 септември 2019 г., в граничния град Комотини са задържани от гръцката полиция тримата участници в престъпната група. Всички те са жители на Сливен. Те са заловени пред магазин на популярна търговска верига с 42 килограма хероин, непосредствено след като получили наркотика от албански трафиканти.

Задържаха младеж, държал наркотици в дома си

Дрогата е трябвало да пристигне в България, след което да бъде доставена с автомобили в Холандия.

Действията на тримата трафиканти в Гърция били следени от българските власти и били очаквани на ГКПП „Кулата“. Гръцките полицаи, следили албанците, задържали и тях, и българите.

Отиде си спецът в откриването на наркотици - кучето Вихрен (ВИДЕО)

Четиричленната престъпна група за трафик на наркотици е била наблюдавана от служители на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" от май 2019 г.

Разследването е установило до момента, че групата се е занимавала с трафик на големи количества хероин от Турция през България за Холандия, като за пренасянето на наркотика през границите е използвала различни марки автомобили, предимно ванове и миниванове, оборудвани с тайници. От Турция в България наркотиците били прекарвани най-често през ГКПП „Лесово“.

Двойка, поръчала дрехи онлайн, получи екстази за половин милион

Специализираната прокуратура подготвя издаването на Европейска заповед за разследване на територията на Гърция.