Въйй! „Шведска маса” са стопроцентови бургазлии!
Въйй! „Шведска маса” са стопроцентови бургазлии! / Гинка Попова
Въйй! „Шведска маса” са стопроцентови бургазлии!
62777
Въйй! „Шведска маса” са стопроцентови бургазлии!
  • Въйй! „Шведска маса” са стопроцентови бургазлии!

 

И заредиха се дни безбойкови. Нямаше Го и липсваше, ленти стояха неотрязани и нищо не строеше се и нищо ново не откриваше се. Боляринът служебник Марин и неговите боляри служебници напъваха се, но всуе. Онзи, Комуто Царе Папи Патриарси Конграчулейшъни Думаха, Го нямаше

А хората палеха се по агората и глави учени почесваха се и питаха се що тъй става.

И тъй във времена без отговори петък стана, крава изцвили, кон излая, котка изкукуриха и предаването „Шведска маса” почна, пък вредом настана рев, вой и скърцание със ъби, а родът человечески бее предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Двамата отвратителни водещи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон, които нормалните люде „зловещи радиоизчадия” наричат, започнаха да плещят безумия. А в радиоефира се изля песен на „Куин Ъф Джапенка”. Японци пяха кавъри на Куин.

На този фон Максимовсон обясни, защо първата част на предаването не била чута от всички или от никой, а Калудовсон като културолог обясни, че турските овчари са дали каубойската традиция на американците. Абсурдната му теория била повляна от тъп филм, както стана ясно. В ефира се разнесе тежък дъх на нафталин и запя Михаил Йончев, директно от сцената на „Златния орфей”

В един момент се започна основната тема „Съгласни ли сте с това ,че Бургас е най-добрият град за живеене?”

Сашо обясни, че не е съгласен, а Бургас не бил най-добрият град за живеене, ама после добави, всички останали са по-зле. Посочи като нещо хубаво градинките, зелените площи, спортните игрища и главната улица, но призова да се продължава в същия дух.

Без никакво предупреждение се радиоизпусна Стефифешън с кавърверсия на Тони Бракстън. Неописуемо беше.

Иван се съгласи, че Бургас е наистина най-добър град за живеене, но каза, че това било, защото градът бил витрина на ГЕРБ и затова Бойко Борисов щял да води листата за изборите оттук.

След него Иван Стоянов отправи апел към водещите да бъдат сериозни журналисти, а кметът да помогне на Нефтохимик с пари.

Ники гордо изрази мнение, че Бургас скъсал гагаузите и като причина за това посочи бохемския дух на бургазлии. Християн от Френската гимназия позвъни от класната стая и рече, че Бургас е най-хубавият град и похвали кмета, че си свършил работата. Юдите Максимовсон и Калудовсон го наградиха с вино, за да го дадял на баща си.

Накрая дядо Иван попита къде са фирмите и работните места, където да работят младите, попита къде е месокомбинатът и млекоцентралата, пък съвсем в края призова кметът да помогнел с пари на футболния „Черноморец”

Михаил се присмя на първенството на Бургас. Според него това било политическо решение, а най-добрият град бил София. После напсува местното здравеопазване и предрече, че синята зона ще опаше целия град.

За капак Ники припомни, че само в Бургас са направили от партийна централа психиатрия.Всичко стана толкова лудо, че предаването психяса и спря.

Чуйте днешната му кратка вер(e)сия в звуковия файл, под снимката