Всички бази в Бургас безплатни днес
Всички бази в Бургас безплатни днес / netinfo

По случай 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта община Бургас отваря вратите на базите в града безплатно. Всички спортни обекти и съоръжения ще могат да се ползват от гражданите днес без пари. Специално за празника е подготвена и богата програма с разнообразни събития - плажен волейбол турнир, детски футболен турнир и детски турнир по хандбал.
Плажният волейболен турнир ще започне в 10.00 часа на волейболното игрище на Централен плаж Бургас и ще се проведе под мотото "Спортът за един по-добър и пълноценен живот". В него сили ще премерят възпитаници от четири бургаски училища. Учебните заведения приели предизвикателството да участват в съревнованието ще се включат с по един отбор в две възрастови групи.
В пролетния турнир по футбол ще вземат участие малчугани от бургаски детски градини. Финалните срещи ще се играят на 17 май от 14.30 часа в спортен к-с "Славейков".
Навръх Деня на спорта ще бъде открито и ХХІ-то издание на детския турнир по хандбал за купата "Димитър Гурбалов", като началото на срещите ще е 12.00 часа.
Той ще се проведе в спортна зала "Младост" на 17 и 18 май.
Официално откриване на турнира и честване на 55-годишния юбилей на хандбала в град Бургас е предвидено за 16.00 часа. Програмата на турнира за следващия ден 18 май /неделя/ ще започне в 10.00 часа, а официалното закриване и награждаване ще е в 13.00 часа.
Всички спортни зали, центрове и площадки на територията на общината остават с вход свободен за желаещите да тренират на 17 май.