Следете внимателно кои медии - коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаностите на подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите, призова вицепремиерът Валери Симеонов.
Следете внимателно кои медии - коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаностите на подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите, призова вицепремиерът Валери Симеонов. / БГНЕС, архив
Отново иззеха апаратура от нощен бар в акция срещу шума в курорта, конфискуват и оборотите на заведения-нарушители
"Тази нощ държавата влезе в ролята си и в "Бедруум" - открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 04:00, отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона".
 
Така от личния си профил в социалната мрежа Facebook вицепремиерът Валери Симеонов хвърли светлина върху сюжета на Епизод втори от акцията срещу шумните заведения в Слънчев бряг.
 
Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО)

Специализираната операция, започнала още в началото на сезона, по инициатива на Симеонов, навлезе в петък в хард режим със задържането на диджеят на бар "Оксижен" в туристическия комплекс, който отказал да съдейства на органите на реда и изземване на персоналния му лаптоп. Снощи Симеонов с кордон от полицаи инспектира "Бедрум", но визитата му бе посрещната с освирквания и скандирания за оставка от клиенти и персонал на заведението.
 
Симеонов с първа акция в Слънчев бряг: От тази нощ битката за тишина ще бъде война

"Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на "Оксижен" се конфискува целият оборот по около 8000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове, и други. Все актове, които водят до сериозни санкции за собствениците", заявява Симеонов в социалната мрежа.
 
И подчертава, че "Законът и наредбите на Община Несебър забраняват каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24:00 ч. Проверките в центъра на Слънчев бряг показаха по-задоволителна картина от предната нощ, което свидетелства за резултатност от действията на институциите. Рецидивистите от "Оксижен" отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина", поясни той.
 
Втора акция на вицепремиера в Слънчев бряг, посрещат Симеонов с викове „Довиждане” (ВИДЕО)

Заместник министър-председателят похвали работата на полицията. "За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно". Той предупреди, че контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона.
 
"Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона, а след началото на следващата пленарна сесия на Народното събрание, да прокараме подготвените промени в законодателството, които да спрат терора на тарикатите над нормалните хора". Вицепремиерът призова обществеността да следи внимателно медиите, коя страна ще вземат.
 
Устата след акцията на вицепремиера в Слънчев бряг: Да върнем лаптопа на Кръстника на хип-хопа

Цитираме думите му дословно: "Обвързаностите на подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг - те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите".