Районният съд в Бургас заседава по мярката на задържани трима души, обвинени за побоя на кандидата за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков.

Те са с повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда, а именно счупено ребро и нанасяне на удари по тялото с користна цел- получаване на възнаграждения. Първоначално бяха задържани пет лица- четирима от задържаните бяха от София, а едно от лицата е от Бяла Слатина. Повдигнати са обвинения обаче само на трима от тях.

Пребиха кандидат-кмет на созополско село

Към настоящият момент има събрани множество доказателства, с които се установява съпричастността на трите лица към извършения побой над Христо Бардуков. Към момента още изчакваме официални документи за регистрацията на пострадалия като обществено лице. В процеса на делото, ако се съберат данни за по-тежки престъпления може да се стигне и до по-тежки престъпления, а такива данни по делото има, евентуално обвиненията ще бъдат прецизирани”, заяви прокурорът по делото Христо Христов. По думите му извършителят на побоя и пострадалия не са се познавали.

Петима са задържани след нападението над кандидата за кмет на созополското село Зидарово

На брифинг на МВР Бургас и прокуратурата в сряда беше съобщено, че няма данни нападението на Христо Бардуков да е свързано с местните избори, а се касае за неуредени, личностни взаимоотношения със софийски бизнесмен. Двата биячи са получили по 1500 лв. от поръчителя на побоя.

Припомняме, че кандидатът за кмет на село Зидарово Христо Бардуков беше пребит в ранните часове на 22 октомври. Той бе настанен в УМБАЛ Бургас с общи наранявания и едно счупено ребро. Тогава Бардуков заяви, че изключва личен мотив, а побоят е поръчан от негов опонент в изборите.
БГНЕС