Съдът: Спорно е кой пръв е стрелял в Слънчев бряг
Съдът: Спорно е кой пръв е стрелял в Слънчев бряг / Снимка: Лалка Димитрова

Няма безспорни данни за това, кой е открил стрелбата в ресторант „4 You" в Слънчев бряг от 8 юли т.г., обявиха днес от Бургаския апелативен съд. С този мотив магистратите отхвърлиха защитната теза за неизбежна отбрана на 31-годишния Тодор Славов- задържан за убийството на гарда на Митьо Очите - Александър Алексиев - Сашо Японеца. Задържаният днес бе конвоиран до съда при изключителни мерки за сигурност - през подземния паркинг и с бронежилетка и поиска да бъде пуснат под домашен арест.
Апелативният съд отхвърли молбата му и го остави под стража. Магистратите все пак уточниха, че защитата може да поиска изменение на мярката за неотклонение още утре, при наличие на нови доказателства. В съда бяха осветени и други неизвестни до момента детайли за събитията след фаталната нощ - Алексиев е застрелян в гръб с два куршума, а проектилите открити в тялото му, са от пистолета на Славов, а записите от видеокамерите в ресторанта липсвали. Собственикът на ресторант „4 You" Николай Иванов е взел със себе си записите от охранителните камери в ресторанта и ги е оставил у дома си. След това обаче някой друг ги е взел и сега изобщо не се знае каква е съдбата им.

„Защо няма образувано нито едно производство, което е против обратната страна. Всички знаят за какво става дума. Но се оказва, че няма образувано производство за нито една хулиганска проява", коментираха адвокатите на Славов изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, който в Бургас днес уточни, че към момента няма образувани производства срещу групата на Очите. „Откъде са се взели доказателства, че хората на Очите не са били въоръжени? Една застрашителна група нахлува в едно заведение. Дори с ръце в джобовете да стоят, трябва да се изясни защо точно са там, каква е причината да са там", посочиха юристите.