Сводници в Слънчев бряг взимат 90% от оборота на проститутките
Сводници в Слънчев бряг взимат 90% от оборота на проститутките / netinfo

Двама сводници от Стара Загора, работещи на територията на Слънчев бряг с повече от 25 момичета са задържани, съобщават от полицията в Бургас.
По тяхна информация цената за сексуални услуги в Слънчев бряг варира между 600 и 1500 лв на вечер, като 90% от сумата е предназначена за сводниците.
Под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура и образувано впоследствие досъдебно производство, служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас провели специализирана полицейска операция на територията на Слънчев бряг, като установили 24 момичета, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане. Констатирано е, че част от тях, в случай че забележат клиент, употребил по-голямо количество алкохол и занижил нивото си на бдителност, извършват кражби, като се концентрират върху скъпи мобилни телефони, златни накити и пари.

Полициаите са установили, че част от момичетата са жертва на вътрешен трафик, организиран от 47-годишния А.С. и 37-год. А.К., и двамата от Стара Загора.
Възрастта на момичетата варира между 18 и 25 години, повечето от Старозагорски регион.
Сводниците им обещавали бърза печалба, като не криели естеството на бъдещата им работа. Настанявали ги в апартаменти в Слънчев бряг, а клиентите се набирали директно на алеите в курортния комплекс, по дискотеки и увеселителни заведения.

Към момента са разпитани множество свидетели, самите пострадали от вътрешния трафик, като са иззети и веществени доказателства, които по-безспорен начин доказват съпричастността на А.С. и А.К. към трафикирането на хора.

Двамата старозагорци са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа" с постановление на Несебърска районна прокуратура. Предстои разглеждане на искане за постоянен арест в Районен съд - Несебър.