училище Несебър
училище Несебър / netinfo
Основното училище в Свети Влас може да се превърне в първото иновативно училище на територията на община Несебър. Учебното заведение вече е включено в списъка на иновативните училища у нас за следващата учебна година. Едва след задължителното обсъждане ще стане ясно попада ли ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ сред училищата, които залагат на иновации в образованието.
 
Очаква се от следващата учебна година в Свети Влас да заложат на иновативен метод за обучение, който увеличава значително степента на разбиране на материала от учениците. Методиката, по която първоначално ще се работи с първокласници, е разработена от Джон Майтън, математик от Университета на Торонто, преди повече от 15 години.
 
Системата JUMP Math позволява да се развият математически умения във всяко дете. Специално подбраните задачи се предлагат стъпка по стъпка – така, че да можат да бъдат разбрани, а ученикът да придобие увереност за следващия етап. В Списъка на иновативните училища в Република България за новата учебна 2018/2019 година са включени нови 119 училища.