/ netinfo
Събитието ще започне с атрактивен флашмоб и издигане на 6-метров трибагреник
Уникална пешеходна пътека, в която са вградени буквите от азбуката ще бъде открита в Бургас в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Инициативата е на Сдружение „SOS-ПТП" и  Дарик радио Югоизток, със съдействието на Областната дирекция на МВР Бургас и директорът на училище "Св. св. Кирил и Методий" - Снежина Няголова.

Събитието ще започне с атрактивен флашмоб и издигане на 6-метров трибагреник точно в 13.00 часа в двора на  училище „Св. св. Кирил и Методий“. „Зебрата“ е дарение от Сдружение „SOS-ПТП“, чиято основна цел е подобряване безопасността на движението по пътищата в страната. Тя ще послужи на най-малките възпитаници на училището, които лично участваха в изработването на макетите за буквите.

От 6 години Сдружение “SOS-ПТП“ има верен приятел в обученията по пътна безопасност, които организацията провежда – това е Инспектор Хитами.

И на 24 май добрият хипопотам, който за 6 години е взел участие в над 100 инициативи за пътна превенция и безопасност, ще покаже на децата как да се държат, когато са участници в движението и как да се предпазват от пътни инциденти.