Слушатели: „Шведска маса” е най-престижна. Безумните водещи лапат по 6 бона заплата
Слушатели: „Шведска маса” е най-престижна. Безумните водещи лапат по 6 бона заплата / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” е най-престижна. Безумните водещи лапат по 6 бона заплата
47965
„Шведска маса” е най-престижна. Безумните водещи лапат по 6 бона заплата
  • „Шведска маса” е най-престижна. Безумните водещи лапат по 6 бона заплата

И отпочна се първият седмоднев на месеца дванайсети от годината трета от сътворението Му на правителството Му на Оногова, Що Имената Му Казват Се И Пишат Се С Букви Главни.

И като видя, че всенародната любов необяснима за първи футболер избира го, Той възправи се, пък отказа се от таз чест превелика.

Рече им да се не излагат и наградата на млад футболер да връчат. И след туй деяние доблестно тръбачите медийни ерихонски първото „Осанна” му възвестиха за слава голяма.

Пък като разбраха, че пари няма да има, вдигнаха се племената тракторни и на щурм щурмуваха столицата на страната с големина на човешка длан.

Разпрегнаха нафтодишащите трактори, пък гласове извисиха за пари и уважение, ама Той хич даже не трогна се и уважително рече им, че пари няма да им дава, защото дал им е много повече от преди.

Пък племената тракторни с ропот отвърнаха.

Тогаз момък един, клетва дал да Му е верен, в портрета Му вгледа се, поклон стори му, след туй изтъпани се в хортувачница една такава лъскава и сквернословия заизлива срещу тракторната напаст.

„Селяни” нарече ги и още „пасмина”, пък призова ги на полето на село да се връщат и сланинка връз вестници да си режат, а в престолнината такива нотабили знатни като него да ги оставели намира. И дудучеше още строго и гневно извика, че гуми ще реже и глави ще троши. Пък после едно „Осанна” за възхвала на имената Му с Главни букви изпусна, тъй както дудук мелодия лее леко напевно.

А в града богоугоден Варна свещенослужител с каляска скъпа и прескъпа видян беше от очите хорски. И чудом всинца почудиха се, че как тъй духовник в такава карета драгоценна вози се, пък той думаше им укорно, че с аршин на бедняци не мерило се, а с духовен такъв, демек туй каляска скъпа не била, а за человеци обикновени.

Ама възроптаха низшите духом, защото уж тяхно беше царството небесно, ама на царството земно за тях глад, жажда, рев вой и скърцание със зъби имаше.

И тъй в деня петък, в зорите ранни, гнусен кикот дочу се, пък почна предаването „Шведска маса” и вече нищо не беше същото, нито халвата,  нито Кичка Бодурова.

И за да няма никой илюзии, че нещата вървят към оправяне, от ефира се изля Бойчо от Карнобат с неговата потресающа кавър версия на класиката „Сутрин”.

Няколкото минути гъгнене бяха последвани от безподобното сумтене и мляскане на Джорджано с неговото авторско парче „Ти ме кефиш така”, за което все още няма научни доказателства, че е предизвикало дори и микроскопичен кеф у някой слушател.

В някакъв момент пъкленото намерение на радиоизчадията Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон да опростачат нацията лъсна съвсем и те заговориха по един неуважителен начин за българската църква и архиереите и, по-специално за благочестивия и боголюбивия и хрисим дядо Кирил. Двамата калпазани говориха за неговия автомобил „Линкълн” и си личеше колко презряни бедняци са и безлинкълновци.

Тозчаз позвъни слушателят Иван Терзиев, за да прогнозира, че светиня му щял да отиде на следващото събитие с летяща чиния.

По този повод Ники позвъни, за да рече, че тук поповете карат скъпи коли, защото на оня свят щяли да ходят пеш, а Калудовсон занарежда, че в отвъдното щяли да яздят магарета или направо тях да ги яздят като магарета.

След туй богохулство някакво хъхрещо същество скъса нервите на всички слушатели с кавър версия на рок баладата „Да те жадувам аз”. В ролята на явно умрялата от жажда певица влезе митичната Стефифешън, с членска карта от две вълчи глутници и общността на фуриите, поне воят й бе достоен за тях.

В един момент двамата сдухани водещи предложиха на обществено обсъждане темата „Коя е най-престижната професия?”

Първото мнение на слушател посочи с този статут занаята на политолозите, защото според него политолог било най-хубавата професия, т.е практикуващите я били като политпроститутки, лъжели нагло и били дащни на всяка власт.

Терзиев направо призна, че избира професията „царски син”, независимо дали на цар Киро или на друг монарх.

В допитването на младото дарование Емилия Иванова, която изръшка бургаските улици с диктофон, представителите на една фокус група изрекоха оследните откровения: „Престижно е да си журналист, защото те дават по телевизията, слушат те по радиото и взимаш по 5-6 хиляди лева заплата. Да си учител. Да си лекар е само престижно, а не добре платено. Да си мениджъре гут, а да си директор – зер гут. В „аптечното” било добре също, тъй като тружениците там „само се разкарвали напред-назад с коли и получавали яки кинти.”

Но накрая един човечец заби пирона с мнението, че най-престижно е да си военен, а най-добре платена професия била „мутра”.

Точно Максимовсон и Калудовсон правеха нескопосани опити да имитират мисловен процес и да изведат извод и тогава звънна бат Коста, за да обясни, че най-престижната и най-добре платената професия в България е треньор на националния отбор по футбол. Човекът приведе като аргументи в тази посока леката служебна заетост, големия обществен авторитет, медийния комфорт и разбира се никаквата отговорност плюс огромната годишна заплата.

Ни в клин ни в ръкав позвъни любознателна госпожа, която попита орнитолога Максимовсон дали петелът се нарича „мъжка кокошка”, по повод неговото твърдение, че мъжката чайка не се зове „гларус”, а мъжка чайка. Неособено интелигентният Максимовсон прибягна до „Уикипедия”, откъдето с неспасяемо сричане приведе факти в полза на своята теза, демек чайката е „Larus Argentatus”, откъдето тръгнало популярното й име „гларус”.

По този повод Стефифешън пъргаво изпя „Уморени крила” на Дони и Момчил и всички слушатели се почувстваха като анемични кокошки. Радо Русев пък, отправи питане към питащата госпожа: „Как се нарича жената на полковника?”

Последваха безумни варианти от типа на „полковникша” , „полковничка” и прочие такива идиотизми.

В края на предаването Весо Максимовсон разкри колко е корумпиран, защото дълго и обилно хвали в ефир, препоръчва и пак хвали книгата „Пътевлудител” на своя приятел Калудовсон.

Останаха съмнения, че е взел пари на ръка, вино, цигари, неокосени полски цветя и угоена полска свиня, за да направи тази масирана рекламна кампания.

Тъй се изниза поредното издание на „Шведска маса”, а водещите накрая припомниха ужасната новина, че в петък, идущата седмица глупашкото ток-шоу навършва ТРИ ГОДИНИ.

Три години срамотии в ефира, ах, ах...

Най-зловещите глупости от днес чуйте в звуковия файл