„Шведска маса” вече излъчва от кубинския плаж Варадеро
„Шведска маса” вече излъчва от кубинския плаж Варадеро / колаж: Ангел Иванов
„Шведска маса” вече излъчва от кубинския плаж Варадеро
68974
„Шведска маса” вече излъчва от кубинския плаж Варадеро
  • „Шведска маса” вече излъчва от кубинския плаж Варадеро

И отпочна се вторият седмоднев от месеца дванайсети на годината първа, през която магистралостроителнивия гербератор Ленторезец Първокопник беше свален от трона си и изпратен в мрачните опозиционни полета.

Тогаз появи се из агората една картина, от която виждаше се нарисуван сенаторът Сидероний в голотата си пълна на плаж далечен кубински и зълодяи закрещяха, че людете в мизерия гинели, а същият сенатор на слънчице припичал се и вина отбрани отпивал.

И други картини появиха се и зълодяите още по-злостно злословеха срещу трибуна народен, ама една дева Гаджиния възмути се и защити го с думите „Той тяло божествено има като на бог олимпийски и затуй показва го ,докато други тюлени са и за смях стават”.

Друг път сенатор ухапа ръката гербераторска, от която хранеше се и на агората разлая се със слова неблагодарни. А гербераторът натъжи се от предателството и с патерици на един крак тръгна към земята израилева да дири помощ и съвети от другаря си стар Бибий как племето герберово да запази и още съхрани. После когато върна се пръст размаха и обвинения запрати в посоките всички.

А нотабилът Никола Бареций закани се властта да вземе с вярната си гвардия от баби гневни и майки евромайки, щото пророчиците социологически провидяха в бъдещето, че много проценти човешки зад него стоят.

И тъй в тия времена напрегнати стигна се до петък, когато крава излая, мечка изцвили, куче изчурулика, свиня изкукурига, славей оригна се, а оставка никой не остави. Тогаз след тия знамения и поличби страшни вредом рев, вой и скърцание със зъби настъпи, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Тъй отпочна се предаването „Шведска маса”, а пък двамата му водещи зълодяи и негодници Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова скверни заредиха.

В началото за да усили усещането за наближаващ апокалипсис, запя ямболският Карузо Нидялку. Човекът пя на гръцки, ама в отделни периоди от песента май пя на цигански.

Докато слушателите си биеха главите в стените, беше радиоизпуснат втори хит на Нидялку, посветен на това, че всички хора му искали пари.

По този повод Калудовсон предложи на Максимовсон да потърсят тъжното ямболско Енрике и да му дадат пет лева, че да се кротне.

В някакъв момент безмисленото ломотене на двамата водещи стигна до темата за останалата забрана за пушене в заведенията. По този повод се обяди Римлянина и разказа, че дядо му Павел карал чираците пушачи да чистят на свинете в кочината и те много бързо отказвали цигарите.

Последва вероломно спиране на тока и предаването „Шведска маса” угасна за радост на интелектуалците в Бургаска област. 43 учителски колектива и 89 писателски дружества от региона точно почнаха да пишат благодарствени писма за спирането на тока и той дойде.

Случайно или не се чу и песента „Двамата болни крале” от албума „Шамански и наративни песнопения”, но не стана ясно от какво са болни монарсите, но пък стана ясно, че плебеите Максимовсон и Калудовсон имат перверзен музикален вкус.

„Шведска маса” продължи с разговор за актовата фотосесия на г-н Волен Сидеров на кубински плажове. Бат Коста заяви по този повод, че въшката се наяждала и излизала на челото на човек и това с плажа било същото. Иван Терзиев пък разказа притча за среща между Фидел Кастро и г-н Сидеров, на която Ел Команданте държал осемчасова реч и през цялото време българският патриот съжалявал, че не е още на плажа с мулатката Жоана.

Звуча и туванско гърлено пеене, за да се подчертае музикалния и танцувален формат на предаването „Шведска маса”.

Г-н Петков пък призова да не завиждаме на депутата, който е изгарял на жарките слънчеви лъчи в Куба. После обясни, че докато гласът на мислещия и гласът на немислещия имат еднаква тежест, дотогава ще се получават такива случки. Слушателят обясни, че кукловодите са решили да похарчат г-н Сидеров, защото вече имало нов проект  и нямало нужда от стария.

Римлянина пак поиска думата и въздъхна в ефир, защото не знаел кога ще се вразуми българсикя народ.

През това време двамата водещи вече се бяха изморили да ломотят и закриха предаването, за да се отдадат на няколко избрани смъртни гряха извън ефир.