Шведска маса се разчекна между Русия, Европа и Америка
Шведска маса се разчекна между Русия, Европа и Америка / колаж: Атанас Аргиров
"Шведска маса" се разчекна между Русия, Европа и Америка
79397
"Шведска маса" се разчекна между Русия, Европа и Америка
  • "Шведска маса" се разчекна между Русия, Европа и Америка

И отпочна се нов седмоднев в месеца четвърти от годината втора на управлението Му на гербератор Ленторезец Първокопник. Тогаз всемилостивият и всеблаг магнолиер край едни магнолии снимка стори си и тръбачите медийни ерихонски „Осанна” възвестиха Му, а вси страни конграчулейшъни пратиха Му.

Но злите зили и злите човеци възневидяха Го и завидяха Му. Обезцензуреният безцензор Николо Бареций и той снимка стори си, ама с куче, магнолии и жена си, ама всички смяха му се.

А Великият култур Веждий Рашид с племето на кукузелите война тежка и свирепа отвори, но вместо да изпише вежди, очи извади и кутията пандорина отвори.

И всички хулеха го и прост наричаха Го, щото един кукузелин на безхонорарие обрекъл и нападнал бил с думи обидни и непочтителни. Тъй в земята с големина на длан човека оказа се, че кукузелите мнозина са и човеците обичат ги, пък министрите малцина са и човеците не обичат ги чак толкоз много.

Затуй Великият култур Веждий Рашид глава сведе и извини се на оня кукузелин, дето обидил се бил и хонорарие обеща му достойно.

А в Разнородното събрание нотабилите пак като катъри заритаха се и с думи злостни попържаха се, щото за племената арменски и времена на геноцидие страшно скараха се.

Тогаз пред сенаторите да ги умирява яви се като аромат магнолиев гербераторът и рече им туй, рече им ону, пък накрая те рекоха, че изтребление над племената арменски имало е, но геноцидие туй не било и решиха ден за почит да бъде.

И сърди се и тръшка се боляринът НедоВолен, ама тъй решиха и тъй сториха нотабилите.

Така неусетено петият ден на седмодневието настъпи и слънце изгря, облаци по небето не мяркаха се, хора млади и стари на некъпано замирисаха. Крава излая, кон като славей изчурулика, а риба в морето изцвили с глас силен. След тия знамения и поличби тревожни започна предаването „Шведска маса”, вредом рев, вой и скърцание със зъби чуха се, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

В началото на предаването зълодяите водещи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон заломотиха безмислия. Тогава обади им се извъндредният и пълномощен репортер на шоуто в покрития със слана Черноград бай Недко. Човекът каза, че не е изненадан от това, че Калудовсон бил болен, пък после попита знае ли се туй-онуй за любимия му отбор „Черноморец” Бургас. Общо взето нищо не се знаеше от водещите.

Последва гръцки рап, ама Максимовсон го определи като слаба ракия. Затуй заложи на българското и изстреля любовна балада на Джорджано. Поне четири минути из ефира се сумтя и цвили, а поне трима слушатели гневно написаха имейли до ръководството на радиото с препоръка двамата тъпи водещи да бъдат уволнени, а предаването закрито завинаги.

Мина по реда си и арменски рап, а след това турски рап в изпълнение на рапъра Куршун.

В рубриката „Колосални простотии” стана ясно, че на бургаската фондова и стокова борса се продават предимно нови, неупотребявани, персийски килими от Сливен. По този повод водещите издигнаха скандалната теза, че Сливен всъщност е Нова Персия, а Максимовсон директно заяви, че в някои части на този град живеели много персийци.

Продаваше се и 300 литров леген от алпака, освен това се търгуваха и юргани, губери и шевни машини... всичко това неупотребявано.

Само един нежен мъж обяви, че е готов и на връзка с жена „секънд хенд”, ама да бъдела платежоспособна. Водещите го заядоха веднага и подчертаха, че истиската любов била с неплатежоспособна жена.

В „Шведска маса” настъпи и време за въпроси.

Водещите питаха „С кой да е България? С Европа, с Русия или със САЩ?”

Ванко Терзиев воиска думата, за да обясни, че който не ходи по чужди булки и не пие, дяволът му пускал камъни в бъбреците. После добави, че от два стола се падало, но предложи България да седнела на три стола, за да сме видели дали ще падне или ще се задържи. Водещите обясниха, че за да седнат на три стола, българите би трябвало да са огромни задници. И си отговориха, че самите те са огромни задници.

Слушателят Борката препоръча да се зададат три въпроса на русофила Волен Сидеров:

"- ако има 100 000 лева в каква валута ще ги обърне? В рубли или в долари?

- ако има две хубави жени до себе си, къде ще ги заведе. На Мамаев курган или в Чикаго?

- каква кола би искал да кара. Лада Калина или Кадилак?"

Отговорите щяли да обяснят много неща – прогнозира Борката.

Ники любезно припомни, че там където стъпва червен ботуш, трева не никне, а след това обясни, че който не е с Европа, мозъкът му в главата хлопа.

Нов слушател препоръча книгата „Течна дружба 3” на Иво Инджев с обяснението, че там всичко е казано и написано.

Тук някъде се намеси и Весо Максимовсон с отбрани рекламни слогани от телевизионната презентация на „Космодиск”.

В ефира полетяха признания от типа на „Откакто го сложих отзад, вече се навеждам с удоволствие”, „вече пет години ми е отзад”, „сложих си го отзад и почувствах облекчение”, „Става и за мъже” и прочие такива назадничави случки изотзадзе.

Тъй приключи тъпотевичното шоу, а най-страшното беше това ,че водещите се заканиха да бъдат в ефир и следващата седмица.