Швед отказа да напусне Слънчев бряг, ескортират го от летището до болницата
Швед отказа да напусне Слънчев бряг, ескортират го от летището до болницата / netinfo

Швед изпадна в супер еуфория по крайбрежата алея на Слънчев бряг и в продължение на два дни полицията и туропетатори не успяха да го укротят.

25-годишния турист с инициали Р.Т буйствал на крайбрежна алея до хотел "Бел вю" в Слънчев бряг,чупейки стъклата на павилион. Мъжът бил отседнал в хотел "Кубан" в курортния комплекс, като за задържането му е уведомен представителя на туристическата агенция.
Р.Т. е освободен на следващия ден и е съпроводен до автобуса на туристическата агенция, осъществяваща трансфера на туристи от курортен комплекс Слънчев бряг до Летище - Бургас. При качването в автобуса, след разговор с представителя на туроператора, без видими причини Р.Т. започнал да се държи неадекватно и да буйства, което наложи използването на физическа сила спрямо него.

Предвид поведението на шведа, представителя на агенцията отказал да го качи в автобуса, който потеглил към Летище - Бургас. По настояване на Р.Т. и с оглед недопускане на други нарушения на обществения ред, същият е транспортиран до Летище - Бургас за своевременното му чекиране за полета на авиокомпания "Малмьо Авиешън" за шведския град Малмьо. В предвид неадекватното състояние на Р.Т. е поискано съдействие на дежурния екип на медицинска служба към Летище - Бургас, които преценили, че шведа не е в състояние да пътува и е опасен за полета, като е препоръчано лечение в здравно заведение.

С екип на Центъра за спешна медицинска помощ Р.Т. е транспортирано до МБАЛ - Бургас, където е приет за преглед и лечение. Взета му е кръв за химичен анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества.