Шампиони от четири държави на „Купа Руен”
Шампиони от четири държави на „Купа Руен” / dariknews.bg

Шестнайсет отбора и 86 състезатели са потвърдили участието си в първото издание на лекоатлетическия турнир за „Купа Руен”  в неделя. За стартовете пристигат общо 18 национални шампиони на България, Катар, Бахрейн и Нигерия, което предполага изключително силна и оспорвана надпревара.

Те са финалисти на олимпийски игри, европейски медалисти, световният вицешампион на 400 метра Али Кхамис от Бахрейн, рекордьорката на дълъг скок Магдалена Христова, петкратната шампионка на 400 и 800 метра гладко бягане Павлина Стоянова и рекордьорката на 3000 метра Лиляна Георгиева.

Тази компания допълват няколко перспективни атлети. Специалистите са единодушни, че спортният комплекс в Руен единствен в Бургаско има 400 метрова писта, на която е възможно да се провеждат регионални, национални и международни състезания, чиито резултати да са официално признати.

Кметът на Руен Исмаил Осман и неговият екип определят състезанието като тест за амбициите на града да поеме организацията на голям турнир от календара на Българската федерация по лека атлетика. Партньор в подготовката на „Купа Руен” е клуб „Европул Бургас”.