Румяна Желева: Европа не се нуждае от предпазни клаузи
Румяна Желева: Европа не се нуждае от предпазни клаузи / netinfo

"Задействането на предпазната клауза върху правосъдието за България от страна на Европейския съвет би означавало стопиране на европейския процес на вземане на решение"- това каза днес в Бургас евродепутатът от ГЕРБ Румяна Желева. Според нея никой в Европа не желае задействането на тази мярка, чрез която българските присъди няма да бъдат признавани в ЕС. Желева определи като погрешна тезата , че някой в Брюксел иска да ни накаже или изгони.

 “Европа не се нуждае от предпазни клаузи , а от бързо напредване на страните членки”- коментира бургаският евродепутат.

 “Крайно време е страните имат все по-малко вътрешни проблеми и все повече да се ориентират към големия процес на взимане на решения, който ще направи Европа глобален играч” –допълни Желева. Тя призова за обединение на медии и институции за увеличение на достъпа до ЕС.

Днес депутатът от групата на ЕНП отчете пред журналисти своята работа по време на първата част от дейността на Европейския парламент.

По време на срещата Желева обясни, че ще инициира фонд за подпомагане чуждоезиковото обучение на бургаски деца от семейства с по-слаби финансови възможности. През миналата учебна година тя спонсорира курсовете по английски на 9 деца.