Рекорден брой двойки в турнира по тенис на ГЕРБ
Рекорден брой двойки в турнира по тенис на ГЕРБ / netinfo
Рекорден брой двойки в турнира по тенис на ГЕРБ
44897
Рекорден брой двойки в турнира по тенис на ГЕРБ
  • Рекорден брой двойки в турнира по тенис на ГЕРБ

 


Рекорден брой двойки взеха участие тази година в традиционния турнир по тенис на ГЕРБ - Бургас. Събитието се провежда за трети път. Идеята за него е на общинския съвентик от ГЕРБ - Димитър Людиев, който от години е запален по този спорт. Според него е особено важно да се организират подобни събития, които могат да мотивират младите хора да се обърнат към спорта. 
Турнирът се проведе на 17 и 18 август в Бургас. В него взеха участие 28 смесени двойки, свободно организирани. За финалистите е определен награден фонд от 200 и 100 лева и четири купи за финалисти и победители. Сред участниците има, както любители, така и международни състезатели. Най-младият участник е на 17 години, а най-възрастният на 70. 
„Събитието е част от цялостната политика на ГЕРБ в подкрепа на спорта, тъй като освен изграждането на съоръжения е необходимо да има и спортни прояви, които да бъдат интересни за гражданите и най-вече за младите хора", разясни Людиев.   
Един от най-интересните етапи от двудневните състезания е измерването с уред за най-силен сервиз на всички участици. 
„Турнирът е насочен към младите хора. В Бургас около 500 са тези, които играят активно тенис в клубове или лиги, към тях има още близо толкова младежи завършили курсове на обучение, които съответно се опитват да се реализират. Хубаво, е че голяма част от клубовете работят активно с деца от най-ранна възраст. Затова мога да кажа, че като цяло тенис обществото в Бургас расте", каза по време на турнира Димитър Людиев, който е член на лигата на любителите. 
Общинският съветник от ГЕРБ изрази надежда през следващия мандат Бургас да успее на организира международен турнир по тенис.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл: