Приморско посреща туристи с нова екопътека
Приморско посреща туристи с нова екопътека / netinfo

Министерство на околната среда и водите даде разрешение на кмета на община Приморско да бъде изградена нова екопътека. Тя ще води до местността „Вълчаново кале". Маршрутът е с обща дължина около 1 км и ще предлага на туристите уникална гледка и възможност да видят отблизо резерват „Ропотамо".
След многобройни преговори с МОСВ да бъде разрешен достъпът до „Вълчаново кале" през екопътека усилията на местната администрация най-накрая бяха възнаградени. С министерска заповед бе дадена зелена светлина на морската община да разкрие още една от забележителностите на своята територия. Туристическата пътека, която ще бъде изградена, ще отвежда до уникалната крепост „Вълачаново кале". Екопътеката ще започва от ляво на разклона на пътя за тракийското светилище „Беглик Таш". Посетителите ще бъдат напътствани с маркировка, а информационните табели ще дават основна информация за защитените територии.
В Заповедта на МОСВ се забранява отклоняването на посетителите и навлизането в резервата, замърсяването с отпадъци, събиране, отрязване и изкореняване на растителни видове. Забранява се и палене на огън, както и преследване и обезпокояване на животинските видове.