/ Община Бургас

85 години от рождението на актьора Кирил Господинов ще бъдат отбелязани в Бургас с откриване на изложба, премиера на книга и прожекция на филм. Това ще се случи на 1 юли в КЦ "Морско казино".

Представят „Баш майстора завинаги" в Габрово

Книгата-албум е луксозно издание, 138 стр., с 60 оригинални фотографии. "БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ" е и нейното, и заглавието на изложбата, която ще остане в зала "Георги Баев" до 18 юни.

Откриването й, както и премиерата на книгата са с начален час 18:30, а прожекцията на култовия за времето си филм "Баш майсторът на море" е от 21:00 ч. на открита сцена "Охлюва".

Кирил Господинов е баща на авторката на книгата и тя е запозната с факта, че той не се е захласвал по известността, с две думи "Баш майсторът" не е сред любимите му филм.

"Оставям тате да ни води и да пресъздава реални случки", споделя Веселина Господинова - "защо Шведският крал е изгорял "на потник", какво е да чуеш присъдата: "Филмът "Понеделник сутрин" ще го пуснем в... понеделник сутрин", как се чувства момчето от село Гроздьово, когато Георги Парцалев го приема за близък приятел - това са малка част от историите, които ще ви завладеят в книгата "Баш майстора завинаги".

Книгата няма аналог, защото въвежда читателя в много личен свят, в който авторката си говори "с тате посредством малкото неща, които ми остави - мемоарите си". С помощта на  изключителни фотографии и интервюта тя прави дълбок поклон към цяла епоха от българското кино и театър.

В Каварна представят книгата "Баш Майстора завинаги"

Изложбата "Баш майстора завинаги" е посветена на всички верни почитатели на Кирил Господинов. Тя прави достъпни всички уникални кадри от филма "Баш майстора". Проследява култовия образ Рангел Лелин - през петте филма от поредицата.

Образите на Жорката, Веска, другаря Кире са живи и говорят от фотосите. Киноразказът следва всяка стъпка на героите, като описва репликите, които в момента казват. Ще заживеете за малко на ул. "Брилянт".

Втората част от изложбата съдържа вещи, свързани с личния живот на Кирил Господинов.