Пребиха жестоко убиецът на октопода в Поморие
Пребиха жестоко убиецът на октопода в Поморие / netinfo

Поморийският журналист Стоян Тончев е бил пребит жестоко късно снощи. В момента той се намира в Бургаската болница където е под наблюдение и му предстои операция. Няма опасност за живота му, става ясно от Фейсбук профила на журналиста.

Тончев е публикувал снимка на обезобразеното си лице след побоя. "Спри да пишеш", крещели биячите му, докато го налагали с бухалки, става ясно от постовете му в социалната мрежа. По данни на Тончев, нападателите са били двама.

Припомняме, че той беше и кандидат за общински съветник от Партията на зелените на последните местни избори. Акцент в предизборната му кампания беше "борбата срещу мафията".

Пребиха жестоко убиецът на октопода в Поморие
netinfo
Под ръководството на Районна прокуратура - Поморие вече се провежда разследване за причинена средна телесна повреда. Според официалната информация на разследващите, "на 14 януари около 23.00 часа, Стоян Тончев се е движил по улица „Солна" в град Поморие, когато е бил нападнат от две непознати за него лица, едното от които е било с маска."

Извършен е оглед на местопроизшествие. Разпитват се свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Изясняват се мотивите за извършване на престъплението. Разследването продължава. Нападателите се издирват.