Правят нова защитна дига на Вая
Правят нова защитна дига на Вая / netinfo

Екипи на Община Бургас започнаха изграждането на допълнителна защитна дига с чували пясък на езерото Вая, заради повишеното ниво на водата и опасността да залее пътя.
Започва и прочистването на канала на Вая, който свързва езерото с морето, както и почистване на дигата, пътното платно и зелените площи около язовир Мандра.
Независимо, че всички шахти на територията на общината се почистват през 10 дни, поддържащите фирми днес отново са разпределени по райони заради затлачване с клони и боклуци в резултат на силния вятър.
Екипи на пожарна безопасност и Община Бургас извършват изпомпване на водата от наводнени къщи.
Сформирана е и комисия, която започна правенето на огледи и описи на нанесените щети на всички общински и частни домове. Всички общински сгради са застраховани.
Фирмите за зелена поддръжка са разпределени по квартали, за да опишат станалите опасни дървета вследствие на силния вятър. Общинската дезинфекционна станция пък започва дезинфектиране на къщи и улици с хлорна основа, срещу развитието на бактерии и микроорганизми.Днес са били докладвани няколко случая на паднали части от покриви на кметствата в Миролюбово и Братово, както и на читалището в Брястовец.
Все още остава проблемна улица Крайезерна, където ще започне отводняване и запълване на дупките.