Повдигат обвинение на убиеца на гарда на Очите
Повдигат обвинение на убиеца на гарда на Очите / netinfo
Повдигат обвинение на убиеца на гарда на Очите
87562
Повдигат обвинение на убиеца на гарда на Очите
  • Повдигат обвинение на убиеца на гарда на Очите

Млад мъж от Стара Загора е установен като извършител на убийството на гарда на Димитър Желязков по прякор Очите. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство. Аутопсията на тялото вече е приключила. Съдебните лекари са категорични, че става дума за мъж над 40 години, а не за младо момче.
В гангстерската престрелка късно снощи тежко ранен е Димитър Желязков Очите. В момента се борят за живота му, но шансовете да оцелее след огромната кръвозагуба са малки. Ранен, но без риск за живота е негов приближен, бизнесмен - Никола Маринов по прякор Магарето. Той е получил рана на крака.
На престрелката са станали свидетели и представители на водещи международни туроператорски компании. Те са имали делова среща в заведението, където се разиграло кървавото меле снощи. Според очевидци куршумите са летели буквално над главите им.
По информация на Главния секретар на МВР, комисар Георги Костов, който пристигна след полунощ на местопрестъплението, в конфликта са участвали близо 40 души. 10 от тях са били охрана на бизнесмен от Дупница, собственик на заведение в курорта, а останалите -приближени на Очите. Според свидетели всички са били тежко въоръжени, част от тях и с брадви. Според комисар Костов не е изключено причината да са неуредени бизнес отношения.
От тялото на Желязков са извадени четири куршума, един е останал в него, защото при тежкото му състояние е рисковано да бъде изваден.
Апелативният прокурор Любомир Петров, заедно с окръжен прокурор Калина Чапкънова и Директора на полицията в Бургас Комисар Калоян Калоянов в момента дават изявление, с информация по случая.