Поморийци отбелязаха Никулден с три литийни шествия
Поморийци отбелязаха Никулден с три литийни шествия / netinfo

Още в ранни зори вярващи изпълниха храмовете на Поморие и Ахелой, за да почетат паметта на светеца и да чуят празничната литургия.
В края на светата служба в града бяха организирани три литийни шествия. Тръгнали от Манастир „Свети Георги", църквата „Преображение Господне" и храм „Свето Рождество Богородично", шествията завършиха на брега на морето, където кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов хвърлиха венци и цветя в памет на хората, чийто жизнен път е завършил там.
На събитието присъстваха още заместник-кметовете Янчо Илиев и Кунчо Гайдов, секретарят на общината Тони Митев и директорът на дирекция Желязко Страволемов.
За деня на Свети Николай Чудотворец стотици жители и гости и на Поморие и Ахелой имаха възможност да опитат топла рибена чорба и рибни ястия за здраве. По традиция бе осветен рибен курбан, който бе раздаван на хората от няколко места в двата града.
Празничната програма за месец декември продължава на 10.12.2015 г. /четвъртък/ от 17.30 ч. с концерт на учениците от ОУ „Христо Ботев" гр. Поморие, на външната сцена до НЧ „Просвета 1888".