Началникът на КАТ Бургас гл. инспектор Пламен Николов награди с благодарствен адрес 10-годишната шампионка по карате киокушинкай Анабел Атанасова, която преди 10 дни помогна за задържането на шофьор в нетрезво състояние.

Отличието си Анабел получи в кабинета на директора на СУ „Константин Преславски”, където тя е ученичка.

10-годишна каратистка извърши граждански арест на пиян шофьор в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Благодаря от името на ръковоството на Областна дирекция на МВР в Бургас за проявената постъпка, в резултат на което беше предотвратен тежък пътен инцидент, в който беше възможно да пострадат невинни хора”, заяви при връчването инспектор Николов.

Стела Костадинова

Ситуацията се разиграва на 15 януари до училището, където Анабел учи.

На паркинга до училището, младото момиче забелязва, че мъж във видимо нетрезво състояние се качва в автомобил, паркиран в близост до техния, в който от училище я чака нейният баща. Веднага сигнализират на тел.112 и не позволяват на шофьора да се качи на колата, като му вземат ключовете.

При пристигането на патрула от Второ РУ полицаите установяват с дрегер 2,78 промила алкохол в кръвта на водача.

С тази си своя постъпка и вниманието на медиите Анабел е вече звезда в своето училище.

Постоянно ме разпитват какво точно се е случило. Поздравяват ме. Искам да дам пример на другите деца с моята постъпка, за да могат и те да правят добри неща”, сподели днес Анабел при получаването на отличието.

Стела Костадинова

Анабел Атанасова е една от младите надежди на бургаския клуб „Киокушин спирит“, със световния шампион – сенсей Гергана Апостолова-Костова. Съвсем наскоро тя направи силен международен дебют и завоюва себро сред претенденти от 7 държави.

Стела Костадинова