лесни пари за телефонните измамници
лесни пари за телефонните измамници / netinfo
Съдът в Бургас разглежда искането за постоянен арест на задържаните инспектори в 14.30 часа днес
Седемте банкноти - 4 с номинална стойност 50 лв. и 3 от по 100 лв., предоставени като подкуп на двамата служители от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в Бургас, са били подхвърлени в автомобила им от собственика на ресторанта в Новия Несебър, а не са били взети директно от тях. Тази теза довериха пред репортер на „Дарик- Бургас” запознати със случая - само час преди в Окръжния съд да бъде разгледано искането на прокуратурата на инспекторите да се наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.
45-годишната д-р Мая Колева и 43-годишният Петър Арабаджиев бяха арестувани в петък пред ресторант в Новия Несебър с подкуп от 500 лева.
 
Държавни инспектори искали подкуп на вноски от ресторантьор в Несебър

Както „Дарик- Бургас” вече съобщи инспекторите са от отдел „Контрол на храните” в Агенцията, а това лято доброволно се включили в оперативния междуведомствен щаб за противодействие на нарушенията в туризма и декларирали, че са готови да работят в извън работно време в полза на държавата.
Вицепремиерът Валери Симеонов, който ръководи оперативния щаб, определи действията на държавните служители като „грозни и недопустими” и призова властите да наложат наказания два пъти по-строги, отколкото за обикновените служители.